آقا نیو برای توضیح خود در مورد آینده کار در چین شرایط اقتصادی را تشریح کرد و در این زمینه خاطر نشان ساخت در سالهای اخیر چین شاهد رشد بالای جی.دی.پی و دآرمد سرانه خالص بوده است. در ۲۰۱۵، ۳۰ میلیونفرصت شغل شهری ایجاد شد؛ بیش از ۵۰ درصد جی.دی.پی به بخش خدمات مربوط میشود؛ فروش خطوط هوایی بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت و فروش رباتهای صنعتی ۴۲ درصد رشد داشتند.
وی در ادامه به چهارمین انقلاب صنعتی (صنعت ۰. ۴) اشاره کرد و نشان داد که چگونه انقلابهای صنعتی میتوانند به چهار دسته تقسیم شوند. یک تحقیق مشترک سی.ای.سی و وزارت اطلاعات و فناوری صنعتی دریافته است که صنعت چین در حال گذار از صنعت ۰. ۲ که مشخصهاش مکانیزهسازی و الکتریستهسازی بود، به صنعت ۰. ۳ بوده است که مشخصهاش اتوماتیکسازی و دیجیتالسازی است. آقای نیو اظهار داشت با توجه به اندازه کشور و تنونع سطوح توسعه، بخشهای مختلف صنعت چین در مراحل ۰. ۲، ۰. ۳ و ۰. ۴ قرار دارند.
به منظور ارتقای صنعتی کامل صنعت چین، شورای حکومتی ابتکاری با نام «ساخت چین ۲۰۲۵» تدبیر کرده است که بر پنج رکن استوار شده است: خلاقسازی تولید؛ تأکید بر کیفیت بیش از کمیت؛ دستیابی به توسعه سبز؛ بهینهسازی ساختار صنعت چین و تربیت استعداد انسانی. ده بخش با اولویت به عنوان تمرکز این ابتکار انتخاب شدهاند. سه وزارتخانه کارنقشههای سهسال خودشان اینترنت و هوش مصنوعی با این هدف کسب رهبری جهانی کسب و کار هوشمند و صنایع هوش مصنوعی ایمن، سبز، شراکتی، شفاف و ابتکاری تا سال ۲۰۱۸ منتشر کردهاند.
خوب، پیامدهای ضمنی این تحولات تکنولوژیک چه خواهد بود؟ آقای نیو به یک گزارش مجمع اقتصاد جهانی که در اوائل سال ۲۰۱۶ منتشر شد اشاره کرد که از یک انقلاب جدید صنعتی خبر میدهد که بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ دست کم ۵ میلیون شغل ، از جمله در اقتصادیهای عمده، ایجاد میکند. وی در ادامه خاطر نشان ساخت که البته بین جامعه کسب و کار و سیاستگذاران اختلاف نظراتی در این زمینه وجود دارد.
در ارتباط با چین، هنوز هیچ آماری در این خصوص این دور از انتقال تکنولوژی وجود ندارد که آیا شغلهای بیشتری ایجاد کرده یا از بین برده است. اما آنچه که با اطمینان میتوان گفت این است که کمپانیهای خلاق بیش از کسب و کارهای سنتی که روشهای سنتی را به کار میبرند رقابتیتر بودهاند – آبر در این زمینه یک نمونه است. همچنین بازرگانی الکترونیکی مدل خرده فروشی سنتی را تحت تأير قرار داده است (۲۵ فروشگاه بزرگ فقط در جریان سال ۲۰۱۵ بسته شده است).
بسیاری از کمپانیها، از جمله فاکسآن تکنولوژی که مدیر ارشد اجرایی آن با پیشبینی دانشگاه آکسفورد مبنی بر اینکه ۴۷ درصد از مشاغل فعلی جهان تا ۲۰ سال آینده جایگزین خواهد شد موافق است، نگاه مثبتی به آینده دارند. این کمپانی از تولید با نیروی کار فراوان به تولید مبتنی بر تکنولوژی پیشرفته متحول شده است.
علیبابا با از طریق اکوسیستم تجارت الکترونیکی خودش میلیونها شغل مستقیم یا غیرمستقیم ایجاد کرده است. فرصتهای شغلی مبتنی بر پلتفورم ایجاد شده و این کمپانی در نظر دارد شبکهای جهانی برای ۱۰۰ میلیون فرضت شغلی ایجاد کند.
پیامدهای ضمنی برای سیاستگذاران مستلزم برخورد با چالشهای مربوط به آماده شدن است. کارگران جاکن شده در اثر تکنولوژیهای مخرب و تکنولوژیهای ابتکاری نیازمند مساعدت، بازکاشت یا جا به جایی، یا بازپروری هستند. خط مشی باید تعدیل شود زیر انتقال تکنولوژی مستلزم دامنه گستردهای از انعطافپذیری در اشتغال، خود اشتغلی، اشتغال پاره وقت، شغلهای مراقبتی و از این قبیل است.
آقای نیو با یک نکته خوشبینانه به نقل از آکادمی ملی علوم (آمریکا) صحبت خود را جمعبندی میکند که خاطر نشان میسازد تحولات تکنولوژیک و رشد بهرهوری در گذشته با افزایش اشتغال کل مواجه بوده است و این لگو در آینده میتواند تکرار شود: «تحول تکنولوژی، به جای بیکاری گسترده، به ارتقای بیشتر استانداردهای زندگی، دستمزدها و سطوح اشتغال کمک کرده است». مانند سخنرانی قبلی، آقای نیو نیز خواهان سیاستها مناسب بخش خصوصی و دولتی برای حمایت از بهبود تکنولوژیهای جدید شد.