پنجمين قسمت از جزوهي سازمان بينالمللي كارفرمايان در مورد «مفهوم كف حمايت اجتماعي» به نقش سازمان جهاني بهداشت در اين خصوص پرداخته است. برگردان فارسي اين بخش از اين جزوه در ادامه تقديم ميشود.
خاطر نشان ميكند تنها تشكل ملي كارفرمايي ايراني كه درخواست عضويتش در سازمان بينالمللي كارفرمايان، به اين دليل مورد پذيرش قرار گرفته كه يك سازمان كاملاً غيردولتي است كه از اقتصاد آزاد و بنگاههاي بخش خصوصي دفاع ميكند، كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران است. به همين خاطر، عضويت در اين سازمان معتبر بين المللي يكي از نقاط قوت كانون عالي كارفرمايي است كه به دنبال آن حضور نمايندگان تشكلهاي كارفرمايي ايران را در ساير مجامع و محافل بينالمللي نيز تضمين ميكند. تبادل اطلاعات در مورد مسائل اقتصادي، اجتماعي و سياسي كه در محافل بينالمللي جريان دارد يكي از دستاوردهاي عضويت در سازمان بين المللي كارفرمايان است. كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران نيز صادقانه ميكوشد تا از طريق ترجمه و انتشار گستردهي اين اطلاعات در ميان تشكلهاي كارفرمايي سراسر كشور، اين دستاورد منحصر به فرد را با تمام همكاران كارفرما به اشتراك بگذارد. از همين رو از تمام كارفرمايان و يا نمايندگان و كاركنان آنان كه خلاصهي مطالب منتشر شده در شبكه اطلاع رساني كارفرمايان ايران [شاكا] را دريافت ميكنند (بيش از 13 هزار نفر در حال حاضر) انتظار ميرود اين اسناد را در اختيار مسؤلان تشكلهاي كارفرمايي خود قرار دهند و آنان را از روندهاي فكري در مجامع بينالمللي آگاه سازند.
مفهوم «كف حمايت اجتماعي» يكي از مفاهيم تازه در عرصهي حمايت و تأمين اجتماعي كارگران است كه در حال حاضر در محافل سهجانبه و بينالمللي مورد بررسي است و در صدمين كنفرانس بينالمللي كار نيز كه خرداد ماه سال 90 در ژنو برگزار خواهد شد مورد بررسي قرار ميگيرد. برگردان قسمت پنجم جزوهي «مفهوم كف حمايت اجتماعي» در ادامه تقديم شده است: براي خواندن ترجمهي ساير قسمتهاي اين جزوه اينجا را كليك كنيد.
5. نقش سازمان جهاني بهداشت
در اين مرحله، سازمان جهاني بهداشت ك.ح.ا را به شيوهي سازمان بينالمللي كار ترويج نميكند زيرا جزء دوم ك.ح.ا بسيار گسترده باقي ميماند. در سطح سازمان جهان بهداشت، عمدتاً اقدامات موجود تجميع ميشود.
سازمان جهاني بهداشت به كشورها در تأمين مالي تمام بخشهاي نظام سلامتي با اين هدف كه به پوشش جهاني برسند و آن را حفظ كنند – پولها چطور به شكل اثربخش و برابر كسب شود، چطور تجميع شود و چطور هزينه شود – كمكهايي شامل تركيبي ازكمك فني، ظرفيت سازي و اشتراك گذاري تجربههاي كشوري ارايه ميدهد. اين سازمان اغلب از طريق همكاري با ديگر آژانسهاي سازمان ملل متحد مانند سازمان بينالمللي كار و بانك چهاني، از كشورها در توسعهي نظامهاي مالي سلامتي توانمند براي تضمين پوشش جهاني، به معناي تضمين دسترسي تمام مردم به خدمات ضروري سلامتي و پيشگيري از هزينههاي فاجعهبار و ناتواني به عنوان نتيچهي نياز به مراقبت، حمايت ميكند.
سازمان جهاني بهداشت همچنين با كشورها براي بازسازي و تقويت مراقبت بهداشتي اوليه، كه در آن پوشش جهاني، همراه با اصلاحات در ارايهي خدمات به منظور شناسايي خدمات سلامتي كه مردم در مركز آن باشند؛ اصلاحات در سياست عمومي كه سياستهاي سلامتي عمومي را در تمام بخشها هماهنگ سازد؛ و اصلاحات در رهبري به منظور تقويت اهميت نقش دولت در تضمين حركت نظام سلامتي به سمت مطلوب، يكي از اجزآء كليدي است، همكاري ميكند
سازمان جهاني بهداشت ابزارهاي متنوعي براي ارزيابي دامنهي حقاظت از سلامتي، حسابهاي ملي سلامتي و رتبه بندي مخارج، و هزينهها، توجيه مالي، و پايداري مقياس اقتصادي خدمات سلامتي و ارتقاء حفاظت از سلامتي اجتماعي دارد. ابزار هزينه – تأثير ملل متحد نيز مراحل نهايي تدوين خود را با همكاري بين سازمان جهاني بهداشت، بانك جهاني، يونيسف، يون.ان.دي.پي، يون.ان.اف.پي.آي، يو.ان.ايدز و «مشاركت براي سلامتي نوزاد، مادر و كودك» طي ميكند.
سازمان بين المللي كارفرمايان به طور كامل در «برنامهي اقدام جهاني براي سلامتي كارگران» سازمان جهاني بهداشت درگير است، اما در اقدامات مستقيم سازمان جهاني بهداشت در ارتباط با كف حمايت اجتماعي دخالتي ندارد.