رهبران اقتصاد واقعي حاضر در كنفرانس سالانهي سازمان بين المللي كار در مورد روشهاي خروج از بحران جهاني اقتصاد و اشتغال مذاكرهاي در سطح عالي انجام داند و خواستار يك رويكرد سياستي متوازن و فوري شدند كه بايد بهبود اقتصادي و رشد مشاغل را با يكديگر تركيب كند.
هدف از اين دو ميزگرد عالي رتبه كه در كنفرانس بين المللي كار برگزار شد جلب توجه به عدم اشتغال، كه همچنان در صدر اولويتها قرار دارد، و تأثير بحران بدهيها و تحركهاي اخير براي رفع نواقص، طرح اقدامهاي رياضتي و اقدامهاي ديگر در جهت تقويت مالي بود.
بسياري از سخنرانان از «ميثاق جهاني مشاغل» و «برنامه كارشايسته» سازمان بين المللي كاركه مبنايي براي خروج پايدار از بحران فراهم ميآروند اعلام كردند. . اين دو ميزگرد براي بحث در مورد روشهاي شكل بخشي به يك بهبودي اشتغالزا و تقويت رشدي متوازنتر و پايدارتر از طرييق تبديل شغلزايي به عنوان يك هدف كلان اقتصادي در رديف كاهش تورم و كمبودها تشكيل شدند. در اين دو ميزگرد همچنين كمك به اشتغال مولد و حمايت اجتماعي براي تحقق پيشرفت سريعتر براي دستيابي به هدفهاي مورد توافق جهاني مانند هدفهاي توسعهي هزاره مورد بحث قرار گرفت.
بانكي مون دبيركل سازمان ملل متحد در بيناينهاي كه براي اين بحث تدوين شده بود اعلام كرد:«سازمان بين المللي كار با «ميثاق جهاني مشاغل» مسيري را راهبري كرد كه ايجاد اشغال را به صدر فهرست اولويتهاي ارتقاء ميدهد. اكنون زمان آن است كه باز هم جلوتر برويم. بهبودي معنايي نخواهد داشت اگر مردم در روزنامهها در بارهاش بخوانند. زنان و مردان كارگر نيازدارند تا بهبودي را در زندگي و معيشت خود مشاهده كند.»
در همين هنگام، شماري از سخنرانان در واكنش به بحران جاري نمونههايي از اقتصاد متوازن و خطمشيهاي اجتماعي را ارايه دادند. وزير امور خارجه برزيل سلسو آموريم خاطر نشان ساخت يك راهبرد تقويت اقتصاد واقعي همراه با اولويت بخشي به عدالت اجتماعي تأثير بحران اقتصاد جهاني را در برزيل كاهش داده و صلح، همكاري و تجارت منصفانه نام جديد توسعه خواهد بود».
وزير كار ايالات متحد آمريكا هيلدا سوليس كه از طريق پيام ويديوئي سخن ميگفت جمعبنديهاي نشست «وزيران كار و اشتغال گروه 20» را كه در ماه آوريل در واشينگتن برگزار شد، ارايه داد و خاطر نشان ساخت كه اين نشست نقش «ميثاق جهاني مشاغل» و «برنامه كارشايسه» سازمان بين المللي كار را به عنوان «منابع ارزشمند براي دولتها هنگام طراحي اقدامهاي بيشر براي مواجهه با اشتغال و نظامهاي حمايت اجتماعي» مورد تأكيد قرار داد.
سخنرانان ديگر نيز بر نقش حمايت اجتماعي به عنوان بخش اساسي پاسخ به بحران تأكيد كردند. ژيل دو روبين از فرانسه، رئيس كنفرانس، اعلام كرد بحث در مورد بحران نشان داد كه حمايت اجتماعي، دست كم در كشورهايي كه چنين حمايتهايي وحود دارد، هم ثبات بخش اجتماعي و هم ثبات بخش اقتصادي است».
اعضاء پانلها همچنين هشدار دادند كه تشديد بحران بدهيها، همراه با خطمشيهاي دولتي براي كم كردن هزينهةاي همگاني به بهاي شغل آفريني، پيشرفت در دستيابي به هدفهاي توسعهي هزاره براي كاهش فقر و ترويج توسعه تا سال 2015 را به توقف يا به حركت معكوس معكوس تهديد ميكدد.
آقاي والنتين موكانو وزير كار، خانواده و تأمين اجتماعي از روماني خاطر نشان ساخت كه كنفرانس مباخث مربوط به اشتغال را جمع بندي و تأكيد كرده است كه سازمان بين المللي كار و شركاي اجتماعياش «نقش اصلي براي رسيدن به يك چارچوب كلان اقتصادي اشغال محوررا بر عهده دارند. ما از دبيرخانه ميخواهيم تا ظرفيت فني و تحليلي خود را بهينه و هماهنگ سازد تا خطمشيهاي اقتصاد كلان را از چشمانداز نتايچ اشغالزايي مورد ارزيابي قرار دهد».