موضع مشترك با روسيه، تركيه، و اروپاي غربي در خصوص آزادسازي ويزاي كاسبي
براي تحكيم موضع اروپا در رقابت بينالمللي، كمپانيهاي اروپايي بايد مشاركت اقتصادي و بازرگاني خود را در آن سوي مرزهاي موجود اتحاديهي اروپا تعميق كنند. ايجاد فضاي اقتصادي هماهنگ از ليسبون تا ولاديويستوك يكي از مهمترين چالشهاي دههي آتي است. الزامهاي ويزاي كاسبي با تعدادي از كشورهاي همسايهي اتحاديه اروپا يك مانع هميشگي كاسبي بينالمللي است؛ آزاد سازي آنها يكي از شرايط رشد و ايجاد شغل است.
ويزاهاي كاسبي بار مالي و زماني اساسي هستند. تأثير آنها بر كمپانيهاي اروپايي در سراسر دنيا، صرفاً از لحاظ فرايند تقاضا، هر سال به صدها ميليون يورو ميرسد. به علاوه، ويزاهاي موجود از تصميمهاي سرمايهگذاري متقابل جلوگيري ميكنند.آخرين اما نه كمترين، اينكه، موانع ويزا مانع تبادل ايدهها و ارزشها هم ميشوند.
لطمه مالي و نامحسوسي كه الزامهاي ويزا هر ساله به كمپانيهاي اروپايي وارد ميكنند در مقايسه با هدف واقعي آنها كاملاً نامتناسب است. مقررات زدايي از الزامهاي ويزا در مورد كشورهاي بالاكن غربي يك عامل كليدي براي گسترش در دراز مدت است.
بنا بر اين ما ااز دولتها و پارلمانهاي منطقهي شينگن، نيز از كميسيون اروپا و پارلمان روپايي ميخواهيم:
- هرچه سريعتر مذاكرات با جمهوري مالاديو، تركيه و اكراين با هدف مقررات زدايي دوجانبه از الزامهاي ويزاي كاسبي راجع به اقامتهاي حد اكثر 90 روز به جمعبندي برسانند.
- مذاكرات راجع به مقررات زدايي از الزامهاي ويزا با باقي كشورهاي شرقي شريك (يعني، ارمنستان، آذربايجان، گرجستان)، قزاقستان را هرچه سريعتر آعاز كنيد.
- موانع ويزاي كاسبي با كشورهاي بالا را تا سال 2018 برطرف سازيد.
تا وقتي زمان اقدامهاي فوري بر اساس «كد ويزاهاي جامعه» [1] فرا ميرسد، مايليم مقامات مربوطه:
- روند تقاضاي ويزا را از طريق كاهش تدريجي اسناد مورد نياز تسريع كنند
- از درخواست منبع اصلي اسناد خودداري ورزند
- گزينهي تقاضاي ويزاها از طريق ايميل يا وصل خط را فراهم آورند
- از متقاضيان نخواهند كه شخصاً در كنسولگري حضور يابند
- هزينههاي ويزا را كاهش دهند
- فرصت براي ويزاهاي كاسبي ساده شدهي فوري براي سفرهاي كوتاه و گزينه صدور ويزاي كاسبي به صورت مستقيم در مرز را تأمين كنند.
ما از انجمنهاي كاسبي متعدد در اتحاديه اروپا، نيز در كشورهاي همسايه اتحاديه اروپا، دعوت ميكنيم تا در اين ابتكار به ما ملحق شوند و درخواست ما را با كساني كه مسؤل مقررات ويزا در كشورهاي مربوطه هستند در ميان بگذارند.
برلين، بروكسل، كپنهاگ، هلسينكي، استامبول، مادريد، پاريس، پراگ، روم، ورشو 25 ژوئيه 2012
دكتر اخارد كوردس، رئيس كميته روابط اقتصادي اروپاي غربي
ميكو پاكين، دبيركل كنفدراسيون صنايع فنلاند
كميته اروپاي روابط اقتصادي اروپاي غربي در سال 1952 به عنوان قديميترين ابتكار منطقهاي اقتصاد آلمان بنيانگذاري شد. اين كميته منابع بنگاهها و انجمنهاي آلماني در 21 كشور اروپاي شرقي، اروپاي جنوب شرقي و آسياي مركزي را نمايندگي ميكند. يكي از مؤسسات پشتياني كنندهي اصلي فدراسيون صنايع آلمان است كه 100000 كمپاني با بيش از 8 ميليون شاغل را در آلمان نمايندگي ميكند.
مدف (MEDEF) بينالمللي [2] يا «جنبش بنگاههاي فرانسه» (يا «كنفدراسيون كاسبي فرانسه») يك سازمان غيرانتفاعي است كه در سال 1989 تأسيس شد و 800000 كمپاني را در سطح دوجانبه، در جهان نمايندگي ميكند، دانش فني و منافع كمپانيهاي بينالمللي فرانسوي از تمام بخشها ارتقاء ميدهد و ميكوشد تا فضاي كاسبي را در كشورهاي نوظهور و در حال توسعه بهبود بخشد.
كنفدراسيون صنعت دانمارك صداي قدرتمند شركتهاي دانماركي است. اين كنفدراسيون از سوي 10000 كمپاني عضو تلاش مي كند تا بهترين شرايط را براي كاسبي دانكارك فراهم آورد تا فرصتهاي رشد رقابتپذيري كلي را ارتقاء بخشد.
كنفدراسيون صنعت فنلاند سازمان پيشتاز كاسبي در فنلاند است. اين سازمان كل بخش خصوصي، اعم از صنعت و خدمات و كمپانيهايي با هر اندازه را نمايندگي ميكند. كمپانيهاي عضو اين سازمان بيش از 70 درصد از توليد ناخالص ملي دانمارك و بيش از 95 درصد از صادرات اين كشور را توليد ميكنند.