سخنرانی نماینده کارفرمایی ایران،درمجمع عمومی کنفرانس بین المللی کار2015
یک صد و چهارمین اجلاسیه کنفرانس بین المللی کار
به تاریخ: 1 تا 12 ماه ژوئن سال 2015 میلادی، شهر ژنو-سوئیس،
سخنرانی (آقای) محمد عطاردیان،
نماینده کارفرمایی ایران، از کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران، در نشست مجمع عمومی کنفرانس سال 2015 میلادی
———————————————————-
خانم رئیس، نمایندگان محترم، خانم ها و آقایان،
آقای گای رایدر، مدیر کل آی-ال-او، بحث در نشست مجمع عمومی امسال کنفرانس را به موضوع “آینده کار”، و به امید احیای دستور کار و رسالت آن سازمان، در آستانه یکصدمین سال فعالیتش در سال 2019 میلادی اختصاص داده است.
در این ارتباط، من مایلم ابتدا چهار نکته را مطرح کنم، و سپس به نتیجه گیری خود برسم. به این شرح:
1) امروزه، حیات فکری و ذهنی انسان ها، تحت تآثیر تحولات شاخصی مانند سواد و دانش اندوزی، شهر نشینی، تقسیم کار، صنعتی شدن، مشارکت و تبادل علم و آگاهی، همچنین ارتباطات و فناوری های رسانه ای، دچارتحول و دگرگونی شده است.
2) تعداد بیشتری از افراد با نگرانی از نفوذ جهانی شدن در اقتصاد دنیا، جابجایی به کلان شهرهای جهان را بر می گزینند و کانون های استعداد و اندیشه های نو، در نقاطی از جهان که مردم بیشتر به شبکه علم و دانش متصل هستند ایجاد می شود.
3) جهانی شدن فرصت های بسیاری برای افراد با استعداد، با انرژی و لایق فراهم می آورد تا به بخشی از اقتصاد دنیا بپیوندند. ولی در عین حال خروج افرادی که دسترسی به این پهنای باند ندارند یا به دلیل فقدان استعداد، شایستگی و توانمندی در رقابت نمی توانند بخشی از بازار جهانی گردند را نیز افزایش می دهد.
4) آینده شاهد افزایش بی سابقه “امید به زندگی” خواهد بود. این جریان اساسآ تمامی مفروضات و محاسبات جاری از روند بازنشستگی، اشتغال بالای 65 /60 سال، ارایه خدمات بازنشستگی و پایان خدمت را به زیر سوال خواهد برد.
به موارد فوق می باید موج تجدید تنش های ژئوپولیتیکی را نیز بیافزاییم که خود تحولات منفی گسترده ای در مسیر برنامه ریزی های کار و تولید ایجاد می کند.
لذا ما ناگزیر به همگامی و انطباق با دنیایی هستیم که با چالش های بزرگی از جریانات جهانی شدن، فن آوری، جمعیت شناسی و زیست محیطی دچار تحول و دگرگونی عمده شده است.
با همین چالش ها، دنیای کار هم دستخوش تغییرات و تحولات گسترده ای شده است و همه ما هم به ناچار به سمت آینده ای سوق می یابیم که به ویژه شکل گرفته از فن آوری های شگرف و نوین، پیشرفت های علمی و دانش فنی است.
لذا ماهیت تغییر پذیری کار، تبعات بسیاری درپی داشته است. از جمله اینکه چگونه ساختار تشکیلاتی را شکل دهیم، چگونه مدیریت مردمی را به انجام برسانیم، و چگونه محیط های کاری را طراحی کنیم. در این شرایط، در حالیکه برخی سازمان ها از هم اینک بر تدوین و دست یابی به شیوه های جدید مدیریتی و کاری نفوذ یافته اند، بسیاری دیگر هنوز برای درک این مفهوم که آینده چیست در تقلا هسستند.
رسیدن از امروز به فردا در مسیری عملی، مؤثر و مقرون به صرفه یکی از چالش های بزرگ هدایت و رهبری در مقابل نهاد های ارشد حاکمیتی است. امروزه با توجه به آمارهای دلسرد کننده ای که در مواد 24 تا 27 گزارش مدیر کل آی-ال-او ارایه شده است، به نظر می آید که سازمان های بین المللی کمتر از 50 در صد از دستور کار خود را محقق می سازند.
خانم رئیس ، خانم ها، آقایان،
در این عرصه، در حال حاضر آی-ال-او در چه جایگاهی قرار دارد؟
آی-ال-او با تدوین و وضع استانداردها و قوانین پذیرفته شده بین المللی کار، ابزارهای سیاست گذاری را در اختیار دست اندر کاران و سیاست گذارانی که در چالش ایجاد مشاغل مورد نیاز به لحاظ کمی و کیفی، و استقرار حمایت های مترتب بر آن هستند قرار می دهد.
این قوانین و استانداردهای پذیرفته شده بین المللی کار به لحاظ اجرایی در چه جایگاهی هستند؟
با توجه به روند همه ساله بحث های طولانی در کمیته استانداردهای کنفرانس، به نظر می آید که تعهد به اجرای استانداردهای بین المللی کار در بسیاری کشورها اساسآ ضعیف شده و تقلیل یافته است. این در حالی است که بسیاری از این استانداردها منطبق با تغییر و تحولات جدید اقتصادی اجتماعی و کاری به روز نشده اند.عدم اجرای همین استانداردهای ضعیف هم به نقض برخورداری از حمایت های اجتماعی منتهی شده است.
بسیاری کارگران کمتر از میزان حد اقل دستمزد دریافت می کنند، به علاوه برخوردار از مزایای اضافه کاری نیستند و مرتبآ در مقابل هر گونه اعتراضی با اقدامی تلافی جویانه مواجه می شوند. روی همه اینها، شیوه های جدید پیمانکاری دست دوم و عدم طبقه بندی پیمانکاران مستقل نیز به شدت موجب سوق نیروهای کار به سمت خروج ازسیستم های حمایتی اشتغال و قوانین کار شده است. ترکیب عوامل فوق، یعنی عدم تناسب استانداردها و نقض اجرای کامل الزامات آنها، موجب باز شدن فضا برای استراتژی های نا کارآمد در کاهش هزینه های نیروی کار، پایین آوردن سطح دستمزد، و صدمات وارده بر نیروی کار می گردد.
این روند که موجب ظهور بیشتر قشر نیازمند و فقیر می گردد می باید تغییر یابد.
انطباق استانداردهای بین المللی کار با تحولات روز و اجرای مناسب آنها به مفهوم پایه ریزی و تدوین سیاست هایی است برای برقراری و تحقق یک کف مناسب و پایدار از حمایت های پذیرفته شده بین المللی کار، همچنین ایجاد مبنایی برای کار شایسته و مولد در نقطه اوج آن کف می باشد.
تدوین استراتژی های جدید برای تحقق کامل مفاد و الزامات استانداردهای به روز شده بین المللی کار در حمایت از نیروهای کار کم دستمزد و همینطور مهاجران، که امروزه خود به یک بحران جهانی تبدیل شده است، به آی-ال-او کمک می کند تا تعهدات و رسالتی را که به موجب اساسنامه، برای ایجاد و افزایش میزان اشتغال، ارتقای استانداردهای سطح زیست و پیشبرد عدالت اجتماعی بر عهده اش است محقق سازد.
من ضمن اعلام حمایت از مدل پیشنهادی مدیر کل آی-ال-او برای شکل دهی به یک گفتگوی مشارکتی در موضوع ابتکار سده “آینده کار”، در عین حال اعتقاد دارم مدل های سنتی و قراردادی در مدیریت و رهبری سازمان (بین المللی کار) می باید بر اساس رویکرد جهان آتی پایه ریزی گردد.
به علاوه می باید آن سازمان در ساختار سنتی خود تجدید نظر نموده و همچنین در مورد اقداماتی که برای حفظ موقعیت و رسالت اش در دنیای سریعآ در حال تغییر و تحول امروزی ضروری است، دوباره اندیشی نماید.
خانم رییس، حضار محترم
با تشکر از همه برای استماع نظرات من
برای دریافت فایل پی دی اف متن فارسی سخنرانی مزبور اینجا و برای دریافت متن انگلیسی سخنرانی بالا اینجا را کلیک فرمایید .
دیدگاه ها